Kommentar til Thomas Antkowiak vedr. Johanne Schmidt-Nielsens medvirken i Go’ Morgen Danmark (9. marts 2013)

Johanne Schmidt-Nielsen - Go' debat Dagpengereform og akutjob

Thomas Antkowiak - Johanne Schmidt-Nielsen - Go' Debat Dagpengereform og akutjob

@ Thomas Antkowiak

Det lyder som om du misforstår argumentet fra både Johanne?s og regeringens side.

Lad os tage det meget lineært:

1. Alle, høj som lav, bidrager allerede i forvejen til det samfundet, ja.

2. I 2008 braser verdensøkonomien.

3. Den internationale krise rammer Danmark.

4. Den danske stat bruger en masse penge på at håndtere og modvirke krisen.

5. Så siger stat og regering at “alle skal bidrage til at rydde op efter krisen” eller “alle skal bidrage til at vi kommer igennem krisen” og lignende variationer. Med andre ord, UDOVER det vi alle hver i sær allerede bidrager til samfundet generelt er argumentet, at vi alle så OGSÅ I ØVRIGT skal bidrage specifikt til krisehåndteringsregningen.

6. Der var Johannes spørgsmål til Sofie Carsten Nielsen så, hvornår overdanmark skal bidrage til krisens regning og omkostninger.

7. DERFOR holder dit udsagn om at de rige og de store selskaber allerede har bidraget ikke, fordi er deres skatter blevet hævet efter krisen? NEJ, skatten for overdanmark er blevet, og bliver yderligere sænket! Men lad os se på den menige dansker, ikke engang underdanmark endnu, er dagpengene forringet? Ja. Spares der på offentlig service i kommunerne? Ja. Og ser vi så på underdanmark, står SU og kontanthjælp til at blive forringet? Ja, hvis det står til regeringen og højrefløjen, og de forringelser som rammer de fleste rammer underdanmark ekstra hårdt foruden at tale om hvordan arbejdsløshed påvirker underdanmark ekstra hårdt.

Således står Johannes argument fuldt ved magt, fordi igen, argumentet er ikke at overdanmark ikke allerede bidrager til samfundet generelt (Hvilket du hentyder til), men at de ikke bidrager til løfte de omkostninger og tab som krisen har påført nationen og staten.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.