Danmark, danskere og nationalt hykleri

Gratis-avisen MetroXpress skriver her til morgen:

Danskere vil forbyde mordere at tjene penge på erindringsbøger. Dansk Folkeparti står alene med støtte til forslaget. Andre partier opfordrer til at boykotte en eventuel Breivik-bog.

Drabsmænd som Peter Lundin eller Anders Behring Breivik bør ikke kunne tjene penge på at skrive erindringsbøger, sådan som Lundin gjorde det for et par år siden.

Det mener 64 procent af danskere ifølge en meningsmåling, som YouGov har lavet for metroXpress.”

Karina Lorentzen kommenterer på Facebook med følgende til ovenstående:

“Et flertal af danskere mener ikke, kriminelle skal have lov til at tjene penge på at skrive om deres forbrydelser. Jeg kunne ikke være uenig, men lad dog for h…. være med at købe deres bøger eller se de underholdningsprogrammer, som de får taletid i.”

Meget afdæmpet, og for så vidt fornuftig kommentar, dog valgte jeg at tilføje følgende:


I Danmark har vi principper, … lige indtil vi bliver forskrækkede over dem!

En diskussion om hvorvidt kriminelle må skrive om det lort de har lavet er simpelthen så typisk Danmark, og danskere! At man vil knægte ytringsfriheden, fordi pøblen synes det er så interessant at høre Peter Lundins erindringer, er nok noget af det voldsomste hykleri der findes. “Vi kan ikke finde ud af bare at ignorere idioten, så vi må hellere forbyde ham at sige noget”. Så er jeg sikker på, at nogen vil sige “Jamen, han kan de sige hvad han vil, han kan bare ikke tjene noget på det”. Well, okay, men hvis man vil skrive en bog kræver det både meget tid og energi, som man nok ikke har alene i fritiden, og derfor er nød til, at have en eller anden indtjening på, eller lade være med at skrive en bog, og dermed har ens ytringsfrihed fået en kraftig barbering.

Det er præcis det samme vi hører når vi taler menneskerettigheder her til lands. Fandme jo, menneskerettigheder er en god ting, og de der fesne kinesere osv. er noget mærkelige nogle, som ikke kan finde ud af at overholde dem, fandme jo! Vi er Danmark, og vi går ind for menneskrettigheder, vi fortæller i øvrigt os selv, at vores militær kæmper for disse i Vietnam’istan …… lige indtil at det går op for folk, at menneskerettigheder også gælder for voldtægtsforbrydere, krænkere som har misbrugt børn seksuelt, og …, ja meget aktuelt, Anders Brevik, ahhh ha, så er det pludselig for meget, nu kan vi ikke have den der forbandede menneskerettighedsdomstol, uhhhh ha, den blander sig i vores anliggender, og det kan vi ikke lide, det siger Pia K. jo selv!!!

Nogle påstår at sammenhængskraften her i landet er kongehuset og kirken. Tågesnak, sammenhængskraften er, hvad jeg kalder, nationalt hykleri (Man kunne også argumentere at X-faktor er, men det er en anden diskussion).

Som den, nu afdøde amerikanske komikker George Carlin sagde: “Bullshit is the glue that binds us as a nation”.

I øvrigt, kan se at MetroXpress artiklen hentyder til regler man har i USA. Jeg kan lige hilse og sige, at de regler forhindrer kriminelle, over en bred kam, generelt set, at tjene penge på at skrive om det de måtte have lavet. At mange uskyldige bliver dømt i USA giver det et særskildt problem, men det gør også at f.eks. hackere som Kevin Mitnick eller andre, som ikke engang har gjort noget voldsrelateret, ikke må skrive en bog om det de lavede, hvilket i en amerikansk sammenhæng kunne være meget relevant, hvis man er uskyldigt dømt.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.